Messi deelt in aanloop naar Gouden Bal-gala eerste tik uit aan concurrenten

Messi deelt in aanloop naar Gouden Bal-gala eerste tik uit aan concurrenten

01-12-2015 09:38

Lionel Messi heeft een eerste tik uitgedeeld aan het adres van Cristiano Ronaldo, in aanloop naar de Gouden Bal-verkiezing. Daarin strijdt het duo met Neymar om de hoofdprijs. Spanje verkoos Messi en niet Ronaldo als beste speler van de vaderlandse competitie. 

Op een gala van de Spaanse voetbalbond kreeg Messi de bijbehorende prijs. Daarnaast werd hij verkozen tot beste aanvaller van La Liga, terwijl natuurlijk ook Ronaldo en Neymar in de race waren. Onder meer dankzij Messi pakte FC Barcelona afgelopen seizoen de dubbel in Spanje. Daarnaast legde Barça beslag op de Champions League.

Ronaldo had ook wel degelijk kans op de prijzen in Spanje, aangezien hij in competitieverband vijf doelpunten meer maakte dan Messi. Het bleek onvoldoende om Messi van de troon te stoten. Het publiek in Spanje was wel op de hand van Ronaldo, die de populairste speler van het land werd. Frappant detail bij de verkiezing voor de beste Zuid-Amerikaanse speler: die prijs ging naar Neymar in plaats van Messi. Zal het tussen de twee Barcelona-sterren gaan op het Gala van de Gouden Bal?