Bob Peeters: In België word je ontslagen als voorzitter slecht geslapen heeft

Bob Peeters: "In België word je ontslagen als voorzitter slecht geslapen heeft"

01-12-2015 09:33

Een maand na zijn ontslag bij Lokeren is Bob Peeters klaar om Westerlo te redden. Twee jaar geleden hield hij Waasland-Beveren al eens in eerste, en dat huzarenstukje wil hij nu in de Kuip overdoen. Peeters voelt zich gesterkt door het turbulente ontslag bij Lokeren. 

"Ik ben niet met de impact op mijn carrière bezig", vertelt Bob Peeters aan Het Nieuwsblad wanneer hem gevraagd wordt hoe hij over zijn vooralsnog degradatievrije cv denkt. "Een trainer in België krijgt veel te snel een bepaalde stempel. Die is afhankelijk van de resultaten, dus ik trek er me weinig van aan. Toen ik pas begon als trainer dacht ik dat ik het resultaat kon beïnvloeden langs de zijlijn, maar daar ben ik al snel van afgestapt. Je kan enkel zorgen dat je team mentaal en fysiek in orde is, en volgens een bepaald systeem speelt."

"Ik bedoel niet dat een trainer niet belangrijk is", gaat Peeters verder in Het Nieuwsblad. "Kijk maar naar Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. Maar uiteindelijk hang je als trainer af van de kwaliteit op het veld."

Het ontslag bij Lokeren ligt nog vers in het geheugen, vooral bij Peeters zelf. Wrok koestert hij niet, een vleugje bitterheid in de stem is wel merkbaar. "In België word je als coach te veel en te snel afgerekend op resultaten. België staat bovenaan de wereldranglijst als het op het ontslaan van trainers aankomt. In Nederland ligt dat helemaal anders. Daar zegt de club dat er goed gewerkt wordt. In Nederland zetten ze de trainers uit de wind. Hier bij ons wordt er een andere coach aangesteld als de voorzitter slecht slaapt."

Operatie Redding treedt vanaf dit weekend in voege, en Peeters heeft een plannetje klaar om Westerlo klaar te stomen. Groepsgeest is daarbij het codewoord. GSM-gebruik wordt ingeperkt en maaltijden worden met de hele ploeg samen verorberd. Alles om de teamgeest aan te scherpen. "Er hangen heel wat jobs af van wat wij op het veld laten zien. Dat moet iedereen beseffen", besluit Peeters.