Duchatelet heeft het verkorven bij deel Charlton-fans: Vernietigd in België

Duchatelet heeft het verkorven bij deel Charlton-fans: "Vernietigd in België"

01-12-2015 09:15

Roland Duchatelet is nergens onbesproken. Nog niet zo heel lang geleden protesteerden boze Standardsupporter aan de privéwoning van de rijke Belg, nu heeft Duchatelet het in Engeland aan de stok met supporters van die andere club in zijn bezit, Charlton Athletic. Al zijn er ook fans die zich vragen stellen bij het protest tegen de voorzitter van hun favoriete club.

Engelse voetbalsupporters zijn net dat tikkeltje fanatieker. Ook zo bij de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. "Roland out" and "We want our Charlton back" zijn vaak gescandeerde leuzes in het stadion. Niks nieuws voor de flamboyante Duchatelet, die in zijn Standard-periode wekelijks belaagd werd door misnoegde supporters. 

Zaterdag, zeven november. Charlton speelt thuis tegen Sheffield Wednesday. Voor de poorten van het stadion delen enkele luidruchtige Charlton-fans flyers uit met opschrift "Gemaakt in Charlton, vernietigd in België". Duchatelet heeft het verkorven bij de harde kern van z'n club. Volgens Charlton-CEO Katrien Meire ging het "om slechts twee procent van de supporters." Gevolg? Een week later werden pamfletten uitgedeeld waarop te lezen stond: "Wij zijn twee procent". Het spel zit op de wagen in Zuid-Londen.

Terwijl bij Standard iedereen Duchatelet buitenwilde, zijn de fans van Charlton verdeeld. Op internetfora wordt duchtig gediscussieerd over de positie van Duchatelt. Voorstanders vragen naar de argumenten van tegenstanders, en omgekeerd. Onder Belgisch beleid verbeterde Charlton immers sportief. Vorig jaar klokte Charlton af op een twaalfde plaats (op 24 ploegen) en werd het budget opgetrokken tot dertien miljoen euro. Heel wat supporters vrezen dan ook dat de club slechter af zou zijn, moest Duchatelet opstappen. Dat weet Het Nieuwsblad.