Club Brugge's aanvallend compartiment gewikt en gewogen

Club Brugge's aanvallend compartiment gewikt en gewogen

01-12-2015 08:30

In het programma Extra Time liet Wesley Sonck zijn licht schijnen over Jelle Vossen na zijn sterke prestatie tegen KV Mechelen. De analist denkt dat de spits nog beter zal renderen, wanneer hij rond een targetman kan spelen.

"Ik ben er zeker van dat hij beter rendeert met een diepe spits, als hij vrij kan bewegen", zei Wesley Sonck in Extra Time. "Nu moet hij toch altijd in functie van het elftal spelen." Op die manier zal Vossen zijn scorend vermogen volledig kunnen ontplooien. "Hij gewoon dat torinstinct dat de andere spitsen van Club Brugge niet hebben", vindt Sonck.

Bingo

De spits van Club Brugge is geen targetman als Laurent Depoitre bij Aa Gent. Die rol past hem niet. "Tegen Napoli, waar hij verder van de goal speelde, had hij het moeilijk. Als targetspits houdt hij te weinig ballen bij om de ploeg te laten aansluiten. Vossen is iemand die minder is in het kaatsen en bal bijhouden, maar laat hem in de zestien komen en het is bingo", zegt de ex-spits van Club Brugge.

Filip Joos verwoorde het als volgt: "Hij is iemand die buiten de zestien zenuwachtig is, maar erin ongelooflijk koelbloedig."