Verhaeghe gaat voor elf jaar op rij: De titel hoeft dit seizoen niet

Verhaeghe gaat voor elf jaar op rij: "De titel hoeft dit seizoen niet"

01-12-2015 07:34

De immer zo ambitieuze Bart Verhaeghe tempert de ambities dit seizoen. "De titel mág, maar moét niet", laat hij in Het Nieuwsblad verstaan. De slechte start van Club Brugge zit er ongetwijfeld voor iets tussen, maar Michel Preud'homme krijgt wel stilaan zijn gelijk.

Preud'homme heeft altijd gezegd dat Club Brugge wil én zal pieken richting Play-Off 1. Nu de winterstop in zicht komt en de belangrijke maanden erna volgen, heeft Club zijn schwung te pakken. "We zijn altijd rustig gebleven. De analyse die we samen hebben gemaakt, blijkt te kloppen. We waren al enkele weken aan het groeien, Mechelen is gewoon de bevestiging", aldus Verhaeghe in Het Nieuwsblad.

Van buitenaf was er veel kritiek, maar binnen de club is het geloof in Preud'homme groot. "We hebben geen moment getwijfeld", beweert Verhaeghe. "De buitenwereld had misschien bedenkingen, wij wisten perfect waar Michel mee bezig was."

Minder geblesseerden

De korte voorbereiding van Club Brugge en pech met blessures blijven de boosdoeners van de slechte resultaten. "Je kan er niet omheen: een heel korte voorbereiding, nog vermoeide spelers, op een gegeven moment dertien geblesseerden, een groot aantal nieuwe spelers en een zwaar programma", stelt Verhaeghe. "De afgelopen weken dan daalde het aantal geblesseerden naar 11, naar 9, naar 7. En je zag ons niveau groeien."