Napoli is de nieuwe leider in Serie A na winst in absolute topper

30-11-2015 23:06

Napoli heeft een uitstekende zaak gedaan in de Serie A. De club van Rode Duivel Dries Mertens stuurde Inter Milaan met een nederlaag huiswaarts en is de nieuwe koploper in de Italiaanse competitie. Dries Mertens is nog niet volledig hersteld van zijn blessure en moest vanuit de tribunes toekijken.

Er stond maandagavond heel wat op het spel in de clash tussen nummer drie Napoli en leider Internazionale. Bij winst werd Napoli de nieuwe leider en die missie werd ook volbracht door de club van trainer Maurizio Sarri. Het werd 2-1 en de absolute uitblinker van de match was de Argentijn Gonzalo Higuain.

Na twee minuten kon de aanvaller de score al openen voor Napoli. Net voor de rust zat Napoli helemaal op rozen, want de Japanner Yuto Nagatomo mocht vroegtijdig gaan douchen na twee keer geel. Inter moest met zijn tienen verder en dat speelde Napoli een kwartier na de pauze opnieuw goed uit, via alweer Higuain.

De wedstrijd leek gespeeld, maar vijf minuten later groeide er opnieuw hoop bij Inter dankzij de aansluitingstreffer van Ljajic. Inter trof in de slotfase nog twee keer de paal, maar de gelijkmaker scoren lukte niet meer. Napoli springt dankzij de zege over Inter naar de leidersplek in de Serie A.