Red Flames laten kostbare punten liggen en lopen kater op tegen Servië

30-11-2015 22:49

De Belgische vrouwenploeg is er niet in geslaagd om Servië opzij te zetten. De Red Flames hadden de match onder controle en kregen veel kansen, maar kwamen op het veld van Oud-Heverlee Leuven niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na ruim een kwartier was het al raak voor België. Een corner van Wolfsburg-speelster Tessa Wullaert werd door Sara Yuceil in doel gekopt. De Belgische vrouwen controleerden, maar een dikke vijf minuten voor de rust stond de gelijkmaker op het bord. Balverlies werd door Damanjanovic afgestraft, 1-1.

De Red Flames mochten met een gelijkspel de rust in en wouden daar snel verandering in brengen. Wullaert trapte op de lat en er kwamen nog heel wat kansen voor België, maar de Servische doelvrouw stond telkens pal. Het bleef 1-1 en daar mogen vooral de Belgische vrouwen hun ongenoegen over uiten.

België sprokkelde dankzij het gelijkspel zeven punten uit drie wedstrijden en blijft nog steeds op kop in de kwalificatiegroep voor het EK 2017 in Nederland. Servië heeft ook zeven punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.