Dutoit: Dat ik te klein ben? Ryan werd toch ook verkozen tot beste doelman!

Dutoit: "Dat ik te klein ben? Ryan werd toch ook verkozen tot beste doelman!"

30-11-2015 20:25

William Dutoit is dit seizoen één van de revelaties in de Jupiler Pro League. De doelman van STVV belandde in 2010 bij Boussu Dour Borinage, maar werd in 2014 niet meer betaald en kreeg niet veel later een contract bij de Limburgse club. Met de Kanaries dwong hij vorig seizoen de promotie naar de Eerste Klasse af, waar hij nu tot de beste doelmannen behoort.

Ex-STVV-coach Yannick Ferrera noemde Dutoit voor het duel tussen Standard en Sint-Truiden nog de beste doelman van België. "Dat motiveert mij enorm. Ik heb enorm veel respect voor Sels, Proto en andere doelmannen", stelt Dutoit bij de RTBF. "In zestien matchen heb ik al een mooie weg afgelegd. Maar ik ben nog niet tevreden."

"Ik blijf keihard verder werken, om vooruit te blijven gaan. Ik hoop dat ik op een dag verkozen wordt tot beste keeper in eerste klasse", aldus Dutoit. "Mathew Ryan heeft de grootste indruk op mij gemaakt. Dat helpt, want men zegt ook van mij dat ik klein ben. Ik ben even groot als Ryan en hij werd verkozen tot nummer één in België. Simon Mignolet vind ik ook top."

Dutoit haalt tenslotte de loftrompet boven voor zijn oude coach: "Ferrera kan zijn winnaarsdrang goed overbrengen op de spelers. Hij is heel ambitieus. Ik herken mezelf in zijn mentaliteit. Hij heeft van mij een soldaat gemaakt, die klaar was om voor hem naar de oorlog te trekken, in gelijk welke omstandigheden."