Vardy kan zich voorbij voormalige Argentijnse topaanvaller trappen

Vardy kan zich voorbij voormalige Argentijnse topaanvaller trappen

30-11-2015 20:10

Jamie Vardy scoorde afgelopen weekend voor de elfde wedstrijd op rij in de Premier League. De spits van Leicester City verbrak zo het record dat hij deelde met Ruud van Nistelrooy. In een andere competitie ging iemand hem vooraf met elf opeenvolgende trefzekere wedstrijden. Gabriel Batistuta scoorde elf jaar geleden elf wedstrijden op rij voor Fiorentina.

De Italiaanse krant Gazzeta dello Sport nam de twee aanvallers onder de loep en kwam tot enkele gelijkenissen. Fiorentina was in 1994 net naar de Serie A gepromoveerd en er werd dus weinig verwacht van La Viola, net zoals van Leicester, dat vorig seizoen bijna degradeerde, op dit moment.

Fiorentina begon toen zeer sterk aan het seizoen en verloor slechts één keer tijdens de tien eerste wedstrijden. Momenteel deelt Leicester City de leidersplek in de Premier League met Manchester City. De grootste overeenkomst tussen de twee ploegen vinden we op de bank terug. Huidig Leicester-coach Claudio Ranieri had tijdens het seizoen 1994/1995 immers Fiorentina onder zijn hoede.

Vardy krijgt op 5 december tegen Swansea City de mogelijkheid om Batistuta voorbij te steken. "Hopelijk gaat hem dat lukken ook", zegt Ranieri. "Het is ongelooflijk om Vardy te vergelijken met Batistuta, want dit was de beste speler die ik ooit onder mijn hoede heb gehad."