Voormalige Gouden Bal heeft tip voor Hazard: Messi en Ronaldo doen dat ook niet

Voormalige Gouden Bal heeft tip voor Hazard: "Messi en Ronaldo doen dat ook niet"

30-11-2015 19:22

Eden Hazard moet net als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de vrijheid krijgen om zich aanvallend uit te leven. Dat is de mening van Ruud Gullit. De Europese voetballer van het jaar 1987 hield de Rode Duivel in de gaten tijdens de Londense derby tussen Chelsea en Tottenham en kwam tot één conclusie: "Hij werkt te hard."

Hazard vatte het scoreloze gelijkspel tegen Tottenham als diepe spits aan, terwijl Diego Costa op de bank plaatsnam. Gullit hield de Rode Duivel nauwlettend in het oog. "Hij werkt te hard, ik zou willen dat hij scherper is voor doel", analyseerde de Nederlander voor BBC Sport.

Volgens Gullit moet Hazard zich niet concentreren op defensieve taken. "Hij is net zo belangrijk als Cristiano Ronaldo bij Real Madrid of Lionel Messi bij Barcelona. Ik zie niet graag dat hij achter een tegenstander moet hollen. Verdedigen zij dan zoveel? Nee, zij moeten hun krachten sparen voor de juiste momenten. Hazard moet zich focussen op de fases dat Chelsea de bal heeft. Zijn ploegmaats moeten hem dan zo snel mogelijk aanspelen", aldus de voormalige Oranje-international.