Licentiecommissie legt tweedeklasser boete op vanwege stadionprobleem

Licentiecommissie legt tweedeklasser boete op vanwege stadionprobleem

30-11-2015 19:00

Tweedeklasser KVV Coxyde heeft een boete gekregen van de licentiecommissie van de KBVB. Het stadion van de kustploeg voldoet immers niet aan de veiligheidsvoorschriften voor Tweede Klasse.

"De licentiecommissie is van oordeel dat in de huidige stand een boete van 30 procent van de gehele TV-rechten voor de clubs uitkomende in tweede klasse dient te worden opgelegd aan Coxyde", kon De Morgen optekenen. "We vragen aan de licentiemanager om een bijkomend rapport over te maken indien zou blijken dat de club op 31 december nog steeds niet voldoet aan de gestelde maatregelen betreffende infrastructuur."

Coxyde werd vorig seizoen kampioen in Derde Klasse A. De club kreeg een licentie voor de tweede divisie omdat ze plannen had om de vereiste capaciteitsverhooging naar 3.000 toeschouwers door te voeren. Die plannen werden ondertussen deels uitgevoerd, maar de club is niet van plan ze volledig te realiseren.

"De uitbreiding van het stadion gebeurt met gemeenschapsgeld. Gezien de hervormingen van de tweede klasse hebben wij in samenspraak met het gemeentebestuur beslist om die hoge kosten niet te maken", citeert de krant Peter Binquet van Coxyde. "Wij aanvaarden de boete logischerwijs dan ook."