Newcastle-icoon pakt (Brusselse) transfers spijkerhard aan: Niet goed genoeg

Newcastle-icoon pakt (Brusselse) transfers spijkerhard aan: "Niet goed genoeg"

30-11-2015 18:05

Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic waren afgelopen zomer twee van de aankopen van Newcastle United, maar komen niet door de keuring van Alan Shearer. Hij noemt alle aankopen van de club "niet goed genoeg", zonder op namen in te gaan.

Ook Florian Thauvin, Ivan Toney, Georginio Wijnaldum werden aangekocht. Daarnaast kwamen nog veel meer spelers naar The Magpies, waarvan de vergoeding niet bekend is. In totaal werd er voor 70,1 miljoen euro gekocht. 

In zijn column in The Sun spreekt Shearer, clubicoon bij Newcastle, zich uit na de 5-1 nederlaag bij Crystal Palace: "Het was bedroevend." Het vervolg was niet mals. "Geen van de aankopen was een aankoop van Steve McClaren. Ze waren in april al geoormerkt en zijn simpelweg niet goed genoeg."

"Een club als Newcastle moet kwaliteit inkopen, het liefst spelers met Premier League-ervaring en niet iemand uit het buitenland die uiteindelijk een beetje geld kan opleveren. Als hij al een goed seizoen draait. Alle managers van Newcastle, onder het huidige regime, kenden dezelfde problemen met het transferbeleid", stelt Shearer tot slot.