Man die de KBVB handvol geld kostte...kost de voetbalbond nu nog meer geld!

Man die de KBVB handvol geld kostte...kost de voetbalbond nu nog meer geld!

30-11-2015 18:00

Nicolas Cornu heeft zijn slag thuisgehaald. De voormalige teammanager van de Rode Duivels heeft zijn geding tegen de KBVB gewonnen. Cornu werd ontslagen vanwege het financiële geknoei tijdens het WK, maar de rechter oordeelde dat dit onterecht was.

Na een sportief geslaagd WK, bleef de Belgische voetbalbond met een kater achter. Eén van de oorzaken daarvoor was het hotel dat voor de spelersvrouwen was geboekt, maar niet gebruikt werd. Dat heeft de voetbalbond zo'n slordige 300.000 euro gekost.

Cornu werd als teammanager verantwoordelijk gehouden en ontving zijn C4. Volgens Cornu lag de fout hogerop binnen de KBVB en nu geeft de rechtbank hem hierin gelijk. Zo is voetbalbond nu verplicht Cornu een ontslagvergoeding te betalen.

"Het geld is niet zo belangrijk voor mij, wel dat de rechtbank bevestigd heeft dat mijn ontslag onrechtmatig was", zegt Cornu in Het Nieuwsblad. "Ik had dus recht op een ontslagvergoeding na veertien jaar dienst." Cornu is tegenwoordig de communicatieverantwoordelijke bij eersteklasser Moeskroen-Péruwelz.