Eersteklasser herleeft: Kortrijk kloppen om de wederopstanding in te luiden

Eersteklasser herleeft: "Kortrijk kloppen om de wederopstanding in te luiden"

30-11-2015 17:57

Sporting Lokeren klimt stilaan uit een diep dal. Vorig weekend sprokkelde de club nog op een diefje de punten tegen Sporting Charleroi. Voor Georges Leekens is dit een teken van de wederopstanding. 

De Limburger hoopt dat iedereen geduldig blijft en gaf nog een compliment aan zijn voorganger Bob Peeters. "Peter Maes na vijf jaar opvolgen is geen sinecure. Bob heeft dat ondervonden en dat is ook een probleem voor mij. En voor de spelers. Blijvers en nieuwkomers: iedereen moet zich aanpassen. Gelukkig werkt de groep hard. Dat vergemakkelijkt mijn taak. Helemaal verdwenen zijn de twijfels niet - de manier waarop we in het slot van deze match in de verdrukking geraakten, is daar het beste bewijs van - maar we maken vorderingen", geeft Leekens aan in HLN Sport Plus.

Mac the Knife denkt dat het duel tegen KV Kortrijk cruciaal wordt, maar blikte nog even terug op de wedstrijd tegen Sporting Charleroi. Leekens is vooral een grote fan van Felice Mazzu. "k volg Felice van bij White Star. Ik waardeer hem als mens en coach. Wat hij met Charleroi presteert, stemt mij gelukkig. Voor hem en voor de club. Bovendien ben ik de directie, het stadsbestuur en de ordediensten dankbaar dat ze deze match lieten doorgaan met publiek."