'Captain' Van Gaal wist dat 'tijd voorbij was': Wilde niet vlotten onder hem

'Captain' Van Gaal wist dat 'tijd voorbij was': "Wilde niet vlotten onder hem"

30-11-2015 16:55

Darren Fletcher, één van de door Van Gaal benoemde captains, vertrok in januari van dit jaar bij Manchester United. Hij koos voor speeltijd bij West Bromwich Albion en dat heeft hem vooralsnog geen windeieren gelegd, zo stelt de middenvelder.

"Ik wist dat mijn tijd voorbij was bij United", vertelde Fletcher tegenover Sky Sports. "Het zou lastiger zijn geweest als Sir Alex Ferguson er nog steeds zou zijn, maar de club moest de volgende stap zetten. Ik heb veel plezier gekend in mijn periode onder Louis van Gaal, ik heb ook veel geleerd. Maar voor mij wilde het nooit vlotten onder hem."

De 31-jarige middenvelder is nu een vaste waarde voor West Brom. Hij is dankbaar dat hij na een slepende ziekte aan zijn darmen, waardoor Fletcher in totaal ongeveer 2,5 jaar niet kon spelen, nog kán voetballen. "Het betekent veel voor me dat ik gewoon kan voetballen en misschien nog wel meer voor de gezondheid in algemene zin, omdat ik sinds ik hier ben nog amper een training heb gemist. Vanaf dag één voelde het ook goed. Ik kan me niet voorstellen dat ik ergens anders zou spelen."