België moet zich dan toch schrap zetten voor invasie van de Russen

België moet zich dan toch schrap zetten voor invasie van de Russen

30-11-2015 16:35

De Ghelamco Arena zal voor het Champions League-duel tegen Zenit Sint-Petersburg niet alleen geopend zijn voor de fans van AA Gent. De Russische ploeg van Nicolas Lombaerts mag dan toch zijn supporters meenemen. 

De Ghelamco Arena van AA Gent zal dan toch goed gevuld geraken. Daniël Termont, de burgemeester van Gent, heeft de Russische fans groen licht gegeven om naar België af te zakken voor het belangrijke Champions League-duel van volgende woensdag. Maar er zullen verscherpte maatregelen zijn. Zo zullen er extra agenten patrouilleren en zullen er stewards ingezet worden die Russisch spreken. Dat meldt VTM op zijn twitterpagina

Termont laat ook extra veiligheidsmensen inzetten voor dit cruciale duel. En zo keert de Gentse burgemeester terug op een eerdere beslissing, die op veel protest kon rekenen. Zenit Sint-Petersburg vond zich oneerlijk behandeld en stelde zelfs voor om de wedstrijd op een neutraal terrein te laten doorgaan. Gelukkig komt het allemaal niet zover en dus mogen de Gentse fans, in een waarschijnlijk helemaal uitverkochte Ghelamco Arena, hun team naar de tweede plaats in Groep H schreeuwen.