Mogelijk zware sancties voor tweedeklasser na bezoekje in verkeerde kleedkamer

Mogelijk zware sancties voor tweedeklasser na bezoekje in verkeerde kleedkamer

30-11-2015 16:30

Cercle Brugge zit in de problemen en meer bepaald Frederik Vanderbiest. De coach van de tweedeklasser moet vrezen voor een zware sanctie nadat hij een ongewenst bezoekje bracht aan scheidsrechter Dieter Denaeyer. Vanderbiest moet dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen. Assistent-trainer Chris Janssens kreeg een speeldag schorsing met een boete van tweehonderd euro voorgesteld. 

Cercle Brugge slaagde er afgelopen weekend niet in om Lommel United met een nederlaag weer richting Limburg te sturen. Meer nog, de Vereniging moest zich na negentig minuten voetballen tevreden stellen met een scoreloos gelijkspel. Maar Vanderbiest was na de wedstrijd in alle staten. Volgens de coach heeft de scheidsrechter in de slotfase van de partij zijn team een strafschop ontnomen. En dat kon de altijd wel extraverte Vanderbiest niet verkroppen. 

Door deze onverantwoorde actie moet Vanderbiest nu vrezen voor een zware sanctie. Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft de voormalige coach van KV Oostende opgeroepen voor de Geschillencommissie. Maar Vanderbiest is niet de enige zondaar bij Cercle Brugge. Ook Chris Janssens, de assistent-coach van de Bruggelingen, nam zijn taak iets te serieus op en ging volgens L'Avenir zijn hoofdcoach assisteren in het onderonsje met de scheidsrechter.