Laatste drie kandidaten Gouden Bal bekend: winnaar komt uit 'Spanje'

Laatste drie kandidaten Gouden Bal bekend: winnaar komt uit 'Spanje'

30-11-2015 14:21

De winnaar van de Ballon d'Or komt uit de Spaanse Primera División. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar maken kans op het winnen van de prestigieuze prijs. 

Na de vorige schifting maakten Eden Hazard en Kevin De Bruyne nog deel uit van de kandidaten, maar zijn zijn afgevallen. Daarnaast is Luis Suarez één van de opvallende afwezigen in de top-drie. De 28-jarige Uruguayaan is dit seizoen al goed voor twaalf goals, vorig seizoen eindigde hij op 16 uit 27. Ploeggenoot Neymar kwam vorig jaar tot 22 goals en staat nu op 14, Messi's cijfers zijn 43 goals vorig jaar en (door een blessure) 4 doelpunten in deze jaargang. Rivaal Ronaldo is met 48 en 9 goals in elk geval trefzekerder. 

Bij de laatste drie edities van deze verkiezing kozen de bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams en een selecte groep journalisten voor Messi als winnaar. Op 11 januari 2016 wordt in Zürich de nieuwe winnaar van de prijs bekendgemaakt. Dan zal ook bekend worden wie de Trainer van het Jaar wordt, hiervoor zijn Josep Guardiola, Luis Enrique en Jorge Sampaoli de overgebleven kandidaten. Bovendien krijgen ook de beste speelster en vrouwentrainer hun FIFA-prijs, net als de maker van het mooiste doelpunt.