'Ferguson moet uit z'n pensioen komen, behoed ons voor meer waanzin'

'Ferguson moet uit z'n pensioen komen, behoed ons voor meer waanzin'

30-11-2015 14:03

Het spel van Manchester United is onderhand een nationale discussie in Engeland. Niemand begrijpt waarom The Red Devils, ondanks de forse investeringen, zo slaapverwekkend saai spelen.

Oud-speler Gary Neville is het eens met de kritiek, maar ziet het voor de toekomst niet zo somber in. "Als je nog twee spelers aan deze ploeg toevoegt, zeg een Gareth Bale of Cristiano Ronaldo, dan zou de ploeg makkelijk kampioen worden", aldus Neville tegen Sky Sports. "Ze hebben echt een matchwinner nodig, een type Neymar, een Suarez. Iemand die uit het niets een wedstrijd kan beslissen."

Garth Crooks, clublegende van Tottenham Hotspur en in de jaren tachtig kort speler van United, komt met een opmerkelijk idee. "Voor de United-fans is de tijd gekomen dat er een petitie gestart wordt voor de terugkeer van Sir Alex Ferguson. Hij moet uit zijn pensioen komen en ons behoeden voor nog meer van dit soort waanzin. Het is gewoon geen voetbal", aldus een harde Crooks.

Ondanks alle kritiek staat United op een keurige derde plaats, slechts één punt achter koplopers Manchester City en Leicester City. Afgelopen weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen laatstgenoemde club.