Bond verliest rechtszaak: ex-werknemer krijgt stevige vergoeding

Bond verliest rechtszaak: ex-werknemer krijgt stevige vergoeding

30-11-2015 13:47

De Rode Duivels mogen sportief dan hoge toppen scheren, dat is niet te merken op de bankrekening. De Belgische voetbalbond zit er niet bepaald warmpjes bij na jaren van financieel wanbeleid. Teammanager Nicholas Cornu werd ontslagen, maar de rechter heeft nu geoordeeld dat dat onterecht was.

Cornu heeft altijd beweerd dat hij vooral een zondebok is, de echte verantwoordelijken voor de malaise zitten een pak hoger. De rechter was akkoord met die stelling, en dus moet de Bond Cornu toch nog een ontslagvergoeding betalen.

"Het geld is niet zo belangrijk voor mij, wel dat de rechtbank bevestigd heeft dat mijn ontslag onrechtmatig was", aldus Cornu in Het Nieuwsblad. "Ik had dus recht op een ontslagvergoeding na 14 jaar dienst. Ik ben blij dat deze zaak beslecht is en ik deze pagina kan omdraaien". Lang heeft Cornu overigens niet zonder werk moeten zitten. Momenteel is hij aan de slag bij de communicatiedienst van Moeskroen-Péruwelz. De rechtzaak is dus vooral een principekwestie, de Bond heeft het imago van Cornu stevig geschaad.