Fout, fouter, foutst: Speeldag 17 – Domme rode kaarten voor de Rouches

30-11-2015 11:00

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In fout, fouter, foutst verzamelen we traditiegetrouw de drie zaken waar het afgelopen weekend fout liep. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Fout: Genk blijft achter met 3 op 18
Hoewel Racing Genk vrijdagavond de betere was van landskampioen AA Gent, werd er thuis toch met 0-1 verloren. De Limburgers blijven na deze nederlaag achter met een erg zwakke 3 op 18. Dat is te weinig voor een kandidaat voor Play-Off 1. Dankzij de nederlaag springt KV Kortrijk over Genk. De Limburgers vallen ook uit de top zes én virtueel verliezen ze een bijhorend ticketje voor Play-Off 1.

Dankzij de nederlaag staat Racing Genk ook al op dertien punten van koploper Gent. Zondag komt Anderlecht op bezoek, dus een overwinning is een must als Genk niet in het sukkelstraatje terecht wil komen. Daarna volgt een bezoekje bij rode lantaarn Westerlo en de week daarna volgt de Limburgse derby tegen Sint-Truiden.

Fouter: Nuytinck in de plaats van Deschacht
Besnik Hasi vond de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven een ideale gelegenheid om enkele basisspelers rust te geven, maar vooral in verdedigend opzicht pakte dat niet echt goed uit. Zo moest Olivier Deschacht voor het eerst sinds lang vanop de bank toekijken en waren er ook geen basisplaatsen voor Stefano Okaka en Youri Tielemans. Zonder een Deschacht in de verdediging, merk je dat de organisatie van Anderlecht minder goed staat. Enkel de vervanger van Okaka, Idryssa Sylla, liet zich gelden met twee doelpunten.

Bram Nuytinck daarentegen nam de plaats in van Olivier Deschacht, maar die zag vooral in de eerste helft sterretjes. OHL kwam na twee minuten reeds op voorsprong, nadat de Nederlander zich liet ringeloren door OHL-aanvaller Jovan Kostovski en Croizet de 0-1 kon binnentrappen. Vanaf dan was de toon gezet voor Nuytinck, die niet echt kon overtuigen zondag. De verdediger heeft ook wel een excuus. Het was al een tijdje geleden dat Nuytinck mocht starten en de Nederlander miste dus duidelijk matchritme.

Foutst: Standard pakt twee domme rode kaarten in Waregem
Standard won vrijdagavond een spektakelwedstrijd tegen Zulte Waregem. Het werd uiteindelijk 2-3 voor de Rouches, maar opvallend was dat Standard de partij met zijn negenen moest afsluiten na domme rode kaarten voor Trebel en Goreux. Bij een 1-2 voorsprong pakte aanvoerder Adrien Trebel een domme tweede gele kaart door de bal weg te trappen en meteen daarna kon Zulte Waregem bijna tekenen voor de gelijkmaker.

In het slot van de partij leek de match beslist met de 1-3 van Dossevi, maar dan achtte Réginald Goreux zijn moment nog gekomen. Hij gaf scheidsrechter Serge Gumienny een duw en mocht meteen gaan douchen. Met zijn negenen werd het nog helemaal moeilijk, zeker omdat Zulte nog kon tekenen voor de 2-3, maar Standard kon de voorsprong toch vasthouden.