Goed, beter, best: Speeldag 17 – Wervelend Club Brugge wint buitenshuis

30-11-2015 11:00

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In deze rubriek verzamelen we zoals gewoonlijk de drie meest positieve zaken die ons het afgelopen weekend opvielen. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Goed: Bemoedigend debuut voor Ferrera
Oud-Heverlee Leuven verloor dan wel met 3-2 op het veld van Anderlecht, slecht was de prestatie van de Leuvenaars zeker niet. Was het een Ferrera-effect? OH Leuven kwam namelijk meteen in de wedstrijd op voorsprong en liet zich vaak gelden met enkele knappe combinaties. Enige probleem: de kansen werden niet omgezet in doelpunten en dat is cruciaal voor een ploeg die in de onderste regionen bengelt.

Maar er waren dus al verschillende goede zaken te zien na de aanstelling van nieuwbakken coach Emilio Ferrera. Zaterdag is het écht money-time voor OHL, want dan komt Westerlo op bezoek. Benieuwd of de Leuvenaars dan opnieuw zo’n voetbal op de mat kunnen leggen. Tegen Anderlecht was het duidelijk dat een goede Yohan Croizet daarbij kan helpen. De Franse middenvelder scoorde het eerste doelpunt en gaf met een splijtende pass de assist voor de 2-2 van Trossard.

Beter: Gouden week voor Gent en Milicevic
AA Gent heeft na zijn droomzege in Lyon in de Champions League zuinig gewonnen op het veld van Racing Genk. Het was opnieuw Danijel Milicevic die de Gentenaars met een knap doelpunt steviger aan de leiding zette vrijdagavond. De Bosniër scoorde eerder tegen Lyon de gelijkmaker met een heerlijke vrije trap en heeft er zo een meer dan prima week opzitten.

Het valt ook op dat Gent weinig punten laat liggen na Europese wedstrijden. Het voetbal tegen Genk was, behalve een sterke periode in de eerste helft, zeker niet van de bovenste plank en toch kan Gent dit soort wedstrijden winnen. De landskampioen heeft aangetoond dat het ook wedstrijden kan winnen, zonder daarbij te domineren. En met een Europese lente in aantocht, is dat zeker geen overbodige zaak als men in Oost-Vlaanderen opnieuw vol voor de titel wil gaan.

Best: Dominant Club Brugge wint opnieuw buitenshuis
Club Brugge heeft eindelijk een beetje komaf kunnen maken met het uitcomplex. Dit seizoen werd er voor de wedstrijd in en tegen KV Mechelen slechts 7 op 24 gehaald. Zo ging Club bij Anderlecht en Gent verliezen, maar ook bij Zulte Waregem, Sint-Truiden en Moeskroen werden er geen punten gesprokkeld. Maar na een overtuigende 1-4 zege werd er opnieuw op verplaatsing gewonnen. Club stond dan wel 1-0 achter bij de rust, de tweede helft was helemaal voor de West-Vlamingen.

Thuis lukt het dit seizoen dan wél weer bij Club : in het eigen Jan Breydelstadion pakte Club Brugge 24 op 24. De troepen van Michel Preud’homme lijken na een 15 op 15 in de competitie nu echt wel onder stoom te komen. Exponent van dit hele gebeuren was Jelle Vossen. De aanvaller moest genoegen nemen met een plekje op de bank, maar na zijn invalbeurt kantelde de hele wedstrijd. Met twee doelpunten was hij ook ontzettend beslissend voor zijn ploeg.