Dit is hoe Mathijssen met zijn spelers omging: Hij kafferde ons constant uit

Dit is hoe Mathijssen met zijn spelers omging: "Hij kafferde ons constant uit"

30-11-2015 10:40

Het nieuwe OHL van Emilio Ferrera stond er meteen in de wedstrijd tegen Anderlecht. De spelers van OHL leken wel bevrijd nu Mathijssen vertrokken is. Dat de spelersgroep achter zijn ontslag staat, wordt nu wel erg duidelijk.

Het was Yohan Croizet die OHL na twee minuten op rozen zette toen hij de 0-1 voorbij Proto schoot en ook na de rust de 2-2 geijkmaker inleidde met een knappe doorsteekbal op Leandro Trossard. Diezelfde Croizet was na de match erg hard voor ex-coach Mathijssen. "De manier waarop hij met me omging, heb ik nooit kunnen appreciëren. Met Ferrera hebben we nu een trainer die ons tijdens de rust aanmoedigt in plaats van eentje die ons langs de zijlijn stond uit te kafferen", benadrukt de aanvaller in Het Nieuwsblad.

Verantwoordelijkheid genomen

De situatie tussen Mathijssen en de spelers was niet meer houdbaar. "Als groep hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en hebben we bij het bestuur aan de alarmbel getrokken. Zo kon het echt niet meer verder. Niemand, zelfs niet de Vlamingen, wilden nog met hem verder, ikzelf op kop", aldus Croizet.

Tactisch plan

Ook Jordan Remacle ziet beterschap met de komst van Ferrera. "Wat het grootste verschil is tussen Mathijssen en Ferrera? Dat zag je toch op het veld. Ferrera is met een goed tactisch plan gekomen dat we onmiddellijk hebben opgepikt en hij geeft ons vertrouwen", zegt hij in Het Nieuwsblad