JPL Flopspelers: Speeldag 17 - Verdedigers laten hun ploeg in de steek

30-11-2015 11:00

Elke speeldag blikt VoetbalPrimeur.be terug op de gespeelde wedstrijden. Onze redactie selecteert voor u de drie spelers, die er amper iets van bakten. Ditmaal is speeldag zeventien aan de beurt.

Laat zijn team in de steek - Marvin Baudry

De wedstrijd tegen Standard zal er eentje om snel te vergeten zijn voor Baudry. De Afrikaanse verdediger ging meermaals in de fout voor Zulte Waregem en kostte zijn ploeg dan ook drie dure punten. De verdediging van Essevee leek met momenten wel een zeef. Bij het derde doelpunt van Standard ging Baudry knullig in de fout. De verdediger verloor de bal aan Renaud Emond, die met de bal aan de haal ging en Dossevi de match deed beslissen. Baudry deed zijn team de das om. Bij Zulte Waregem hebben ze de moed dan ook laten zakken en dromen ze zelfs niet meer van Play-Off 1.

Kans niet gegrepen - Bram Nuytinck

Besnik Hasi had voor de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven eindelijk nog eens goed nieuws voor Nuytinck. De Nederlander mocht zich opmaken voor een basisplek, de eerste voor Nuytinck in maanden. Hij kreeg de voorkeur op de ervaren Olivier Deschacht, die duidelijk wat rust nodig had. Wie verwachtte dat Nuytinck tegen de - met alle respect - mindere goden van Leuven zijn kans zou grijpen, kwam bedrogen uit.

De verdediger zag er verschrikkelijk onzeker uit en liet zich bij de 0-1 rollen door de spits van OHL. Na de rust liep het wat beter voor Nuytinck, maar echt geweldig deed hij het niet. Het ziet er dan ook naar uit dat Deschacht in de nabije toekomst niet moet vrezen voor zijn plekje in de basis.

Peperdure flop - Leandro Pereira

Pereira kreeg tegen KV Mechelen nog eens de voorkeur in de spits van Michel Preud'homme. De dure Braziliaan was dit seizoen nog niet overtuigend en kon ook tegen Malinwa de harten van de Clubsupporters niet veroveren. Net voor rust begonnen de gezangen om Jelle Vossen al. Dat had een groot deel te maken met de slechte prestatie van Pereira.

De Braziliaan kon andermaal niet scoren en zoekt nog steeds naar zijn eerste doelpunt voor Blauw-Zwart. Pereira werd na zestig minuten voetballen dan ook meer dan terecht vervangen. Dat zijn vervanger Vossen de wedstrijd in dertig minuten kon doen kantelen zal ook niet goed voor zijn vertrouwen zijn. Al is het wel een grote troost dat Preud'homme de aanvaller blijkbaar nog niet opgeeft.