JPL Topspelers: Speeldag 17 - Comeback kid en de reddende engel

JPL Topspelers: Speeldag 17 - Comeback kid en de reddende engel

30-11-2015 11:00

In de Drie van de Speeldag bespreekt VoetbalPrimeur.be elke week de uitblinkers van de afgelopen speelronde. Na wikken en wegen komen wij voor speeldag zeventien aan deze drie namen als smaakmakers van het weekend.

De ongrijpbare dribbelaar - Mathieu Dossevi

Standard lijkt de slechte start de laatste weken helemaal van zich afgespeeld te hebben. Ook tegen Zulte Waregem waren de Rouches weer indrukwekkend. Dat hadden ze deels te danken aan het goede spel van Dossevi. De Franse flankspeler was een serieuze gesel voor de defensie van Zulte Waregem. Marvin Baudry heeft er enkele dagen na de wedstrijd nog steeds nachtmerries van. Dossevi scoorde bovendien een belangrijk doelpunt en kon er voor zorgen dat Standard naar de negende plek in het klassement is geklommen.

De comeback kid - Matias Suarez

Matias Suarez kreeg van Besnik Hasi bij Anderlecht nog eens de kans om zich te bewijzen. De Argentijn kampte de laatste maanden, zelfs jaren, met heel wat blessureleed. Tegen Oud-Heverlee Leuven liet hij echter zien daar helemaal vanaf te zijn. Met een knappe gelijkmaker, mooie dribbels en veel aanvallend plezier liet Suarez zien dat hij nog steeds over een enorme klasse bezit. Als paars-wit dit seizoen kan blijven rekenen op een topfitte Suarez, zouden de Brusselaars op het einde van de rit wel eens dicht bij de titel kunnen zijn.

De reddende engel - Jelle Vossen

Michel Preud'homme koos tegen KV Mechelen opvallend niet voor prijsschutter Jelle Vossen, maar wel voor zijn Braziliaanse concurrent Leandro Pereira. Die blonk uit in de matigheid en werd bij een 1-0 stand dan ook terecht vervangen voor Vossen. Dat bleek uiteindelijk een meesterzet te zijn. Vossen was meteen indrukwekkend en zorgde bijna eigenhandig voor de drie punten voor Club Brugge.

De gelijkmaker van Vossen mag op zijn minst geweldig genoemd worden. Met een prachtige volley besloot de aanvaller voorbij doelman Jean-François Gillet. Daarna was hij opnieuw belangrijk met zijn tweede doelpunt van de avond. Ook bij het doelpunt van Tuur Dierckx had Vossen een belangrijk aandeel. Van een concurrentiestrijd in de spits bij Blauw-Zwart is er geen sprake meer, die heeft Vossen zonder twijfel gewonnen.