Jankovic: Als je nog vier goals slikt, is dat geen goeie wissel, neen, maar bon

Jankovic: "Als je nog vier goals slikt, is dat geen goeie wissel, neen, maar bon"

30-11-2015 10:23

Het is een beeld dat je wel vaker ziet, een misnoegde speler wanneer hij door zijn trainer al dan niet onterecht naar de kant wordt gehaald. Dit weekend zag je het bij Nicolas Verdier toen Aleksandar Jankovic hem wisselde. Na die wissel liep het helemaal spaak bij Mechelen en kregen ze er nog drie rond de oren.

De wissel was opmerkelijk aangezien Verdier toch niet aan een slechte wedstrijd bezig was. Maar Mechelen-coach Jankovic wil het niet op die wissel steken. Heel de ploeg had het moeilijk, laat hij weten in Het Nieuwsblad. "We hadden moeite om de bal voorin bij te houden en te laten rondgaan. Vandaar dat we constant onder druk stonden als blok. En als je de hele tijd twintig meter van je goal verdedigt, is het een kwestie van tijd vooraleer je een goal slikt."

Over die wissel van Veselinovic over Verdier is hij eerlijk. "Ik bracht Veselinovic om de bal bij te houden, zodat het blok wat adem kreeg en hoger kon gaan staan", verklaart Jankovic. "Als je nog vier goals slikt, is dat geen goeie wissel, neen, maar bon. Met Verdier erbij was het ook 1-4 geworden."