Anderlecht mag toptransfer vergeten: Hij mag zeker niet vertrekken

Anderlecht mag toptransfer vergeten: "Hij mag zeker niet vertrekken"

30-11-2015 09:24

Anderlecht leek in de wintertransferperiode een stevige slag te willen slaan met de komst van Thorgan Hazard, maar komt bedrogen uit. Als het van Max Eberl, de coach van Borussia Mönchengladbach, afhangt, blijft Hazard gewoon in Duitsland.

Na afloop van de wedstrijd tegen Hoffenheim werd Eberl gevraagd of Hazard eventueel mag vertrekken. Het antwoord van de trainer was zeer duidelijk. "Zeker niet", citeert Het Nieuwsblad zijn uitspraken in de Duitse pers. "We gaan onze kern niet veranderen, alleen maar verbeteren." 

Hazard mocht het afgelopen weekend nog eens een hele tweede helft meedoen bij de Duitse club. Mönchengladbach kwam 3-1 achter tegen Hoffenheim, maar onder impuls van de voormalige Gouden Schoen werd het uiteindelijk nog 3-3.

Hazard leek de vervanger van Dennis Praet bij Anderlecht te gaan worden. De huidige Gouden Schoen lijkt klaar te zijn voor een transfer naar het buitenland, al hoopt Besnik Hasi hem minstens tot het einde van het seizoen te houden. Als Praet toch vertrekt, zal paars-wit een andere vervanger dan Hazard moeten vinden.