Denswil kan niet op bijval rekenen van scheidsrechter: Geen moment getwijfeld

Denswil kan niet op bijval rekenen van scheidsrechter: "Geen moment getwijfeld"

30-11-2015 09:15

In de slotfase van de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen kreeg Stefano Denswil nog een rode kaart onder de neus geschoven. De Nederlandse verdediger pakte de kaart na een domme tackle voor het strafschopgebied, al leek een rode kaart toch overdreven.

Denswil speelde een zeer sterke wedstrijd voor Blauw-Zwart, maar zag die toch in mineur eindigen na een rode kaart. De verdediger tackelde met gestrekte voet op de infiltrerende Mats Rits. Al leek hij de middenvelder niet echt te raken. Een rode kaart was dan ook een serieuze straf voor de Nederlander.

Scheidsrechter Nicolas Laforge verdedigt zijn beslissing. "Ik heb nochtans geen moment getwijfeld om die rode kaart te geven", reageerde Laforge achteraf tegenover Het Laatste Nieuws. "Veel meer kan ik er niet over zeggen."

De rode kaart is alvast slecht nieuws voor Denswil. De Nederlander was aan een straffe periode bezig bij Club Brugge en leek eindelijk zijn kans gegrepen te hebben. Met de terugkeer van Oscar Duarte en Bjorn Engels zijn de plekjes achterin bij Blauw-Zwart ook duur geworden.