Kabasele wil duidelijk versterking bij Genk: De cijfers zeggen genoeg

Kabasele wil duidelijk versterking bij Genk: "De cijfers zeggen genoeg"

30-11-2015 08:15

Racing Genk staat opnieuw uit de top zes na het verlies tegen AA Gent. De Limburgers konden dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen tegen een ploeg uit top zes. Voor Christian Kabasele is het dan ook duidelijk dat Genk momenteel niets te zoeken heeft in Play-Off 1.

"Op de helft van de tegenstander missen we koelbloedigheid, zowel in de afwerking als in de laatste pass", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Dat zijn details, maar dat is op dit moment het verschil tussen Genk en de beste ploegen van België. Of er nog kwaliteit moet komen? Het is niet aan mij om daar commentaar op te geven, denk ik. Soms zeggen cijfers genoeg."

Voor het bestuur van Genk is het wel duidelijk dat er iets bij moet komen. Algemeen directeur Patrick Janssens liet onlangs echter weten "dat er in juni stevig geïnvesteerd werd in het offensieve compartiment" en "dat er tijdens de winterstop van Genk geen grootse dingen moeten worden verwacht op de transfermarkt". Of ze ook bij die mening blijven, valt nog af te wachten.