Preud'homme geeft floptransfer nog niet op: Een aanpassingsperiode nodig

Preud'homme geeft floptransfer nog niet op: "Een aanpassingsperiode nodig"

30-11-2015 07:32

Leandro Pereira kreeg bij Club Brugge zondagmiddag nog eens zijn kans in de basis. De Braziliaanse aanvaller kon niet overtuigen en werd na zestig minuten voetballen dan ook terecht gewisseld. Voor Pereira is het nog zoeken naar zijn eerste doelpunt.

Michel Preud'homme behoudt het vertrouwen in zijn spits nog steeds.  "Elke Zuid-Amerikaan heeft een aanpassingsperiode nodig", zegt Preud'homme in Het Nieuwsblad. "Zaterdagavond heb ik nog lang met Leandro gesproken. Ik vertelde hem dat hij hard moest werken en ons systeem snel moet leren. Hij wil het echt goed doen, maar hij vindt het voetbal hier helemaal anders dan dat in Brazilië."

Zijn grote concurrent Jelle Vossen lijkt stilaan wel onmisbaar geworden te zijn. De spits was andermaal geweldig voor Blauw-Zwart en besliste de wedstrijd. "Of Vossen daarom onmisbaar is? Laat ik zeggen dat hij heel belangrijk is voor ons, maar ik kan hem ook niet kapotmaken. Ik ben vooral blij dat hij zijn draai begint te vinden als diepe spits. Dat terwijl veel van jullie dachten dat hij dat niet kon."