Staelens haalt hard uit naar Cercle-bestuur: Blij toen we verloren

Staelens haalt hard uit naar Cercle-bestuur: "Blij toen we verloren"

29-11-2015 23:21

In de Jupiler Pro League mochten dit seizoen al vijf coaches hun koffers pakken, en daar kijkt niemand echt van op. Trainer zijn is een job zonder werkzekerheid, en dat heeft ook Lorenzo Staelens al mogen ondervinden. Staelens werd in het verleden aan de kant gezet bij Cercle Brugge, een club waar hij weinig vrienden heeft gemaakt.

Staelens was dit seizoen nog even actief bij vierdeklasser Ingelmunster, maar wacht natuurlijk op een aanbod op profniveau. Van Cercle Brugge zal dat zeker en vast niet komen, want Staelens ergerde zich blauw aan sommige bestuursleden. “Het strafste dat ik meemaakte was een topbestuurder van Cercle die blij was dat hij de pronostiek had gewonnen toen we met 0-5 verloren van Standard”, laat hij optekenen in De Standaard.

Ook over zijn eigenlijke ontslag bij Cercle wil Staelens nog even praten.  “Ik kreeg een telefoontje van de voorzitter, die anders nooit belde. Hij vroeg mij te komen. Ik zei: ‘Als het om mij te ontslaan is, kan je dat ook nu zeggen.’ Hij zei: ‘Euh... Euh...’”

Staelens heeft voorlopig nog altijd geen nieuwe club gevonden, vooral dan omdat er veel concurrentie is voor de mooiste plaatsjes.  “Ik stond recent dicht bij een overeenkomst met een buitenlandse club, tot ze lieten weten dat ze iemand anders hadden. Die wilde komen voor dertig procent minder”. Om welke ploeg het gaat is niet bekend.