Vanderhaeghe zag verschrikkelijke partij: Geen weer om in te voetballen

Vanderhaeghe zag verschrikkelijke partij: "Geen weer om in te voetballen"

29-11-2015 22:38

Westerlo en KV Oostende troffen het zondagavond niet echt qua weer: het waaide keihard in het Kuipke, en zo werd goed voetbal bijna onmogelijk. Oostende-coach Yves Vanderhaeghe is blij met de winst, maar heeft niet genoten van de partij.

Vanderhaeghe blijft door de winst op een knappe tweede plaats staan, maar echt in de feeststemming was de coach toch niet. "Het was in de eerste helft geen weer om in te voetballen. We dachten dat het hier beter zou zijn dan aan de kust bij ons, maar het was even erg. Echt rotweer. Er was wel veel mentaliteit, maar er waren weinig goed uitgespeelde combinaties en kansen. Er zat te veel afval in ons spel", legt de coach uit aan Sporza.

Oostende liet mede door de omstandigheden weinig zien, maar Vanderhaeghe zag zijn troepen de match toch in handen nemen. "We hadden uiteindelijk de beste kansen en ik denk dat we verdiend winnen. We staan nu gedeeld tweede, dat is wat ik voor de match gevraagd had. We hebben nu ook al een kloofje van negen punten met de nummers vijf en zes."