Debuut in mineur: ex-Bruggeling doet Peeters de das om

Debuut in mineur: ex-Bruggeling doet Peeters de das om

29-11-2015 21:40

Bob Peeters heeft het tij voorlopig nog niet kunnen keren bij KVC Westerlo. De hekkensluiter leek voor een kleine stunt te zorgen door Oostende op 0-0 te houden, maar de blessuretijd was er te veel aan.

De opkomst in het Kuipke was niet al te groot, en de afwezigen kregen helaas geen ongelijk: de partij was gezapig en traag, kansen waren heel schaars. Door het barslechte weer was voetballen bijna onmogelijk, en de grootste kans in de eerste helft kwam er dan ook op een stilstaande fase. Knowledge Musona trapte een doorgekopte vrijschop ver over het doel. Voor de rest zagen we enkel wat halve kansjes aan beide kanten, maar tot een uitgespeelde aanval komen was vrijwel onmogelijk.

Ook in de tweede helft viel er nauwelijks iets te noteren, Oostende speelde iets agressiever dan voor de pauze en domineerde Westerlo, maar het bleef vooral bij steriele druk. Voor nieuwbakker Westerlo-coach Bob Peeters was een puntje duidelijk genoeg, en echt moeilijk was het niet om de brilscore op het bord te houden. Met Joseph Akpala en Yannick Loumba werden nog twee verse spitsen ingezet bij KV Oostende, maar dat leek geen effect te hebben. Tot in de slotfase het onmogelijke gebeurde: na een vrijschop zorgden de bezoekers toch nog voor gevaar, Akpala maakte meteen de winning goal op voorzet van Canesin. Oostende kruipt door het oog van de naald.

Door de winst staat Oostende nu opnieuw naast Club Brugge op een tweede plaats. Voor Westerlo ziet het er nog altijd barslecht uit, al delen ze de rode lantaarn nog steeds met Oud-Heverlee Leuven.