Floptransfer in de maak: De Sutter uitgespuwd in Turkije

Floptransfer in de maak: De Sutter uitgespuwd in Turkije

29-11-2015 21:09

Zijn transfer naar het Turkse Bursaspor was groot nieuws in de lokale pers, maar toch heeft Tom De Sutter nog geen potten gebroken in de Super Lig. Meer nog: de boomlange spits mag nauwelijks nog meedoen, voorlopig ziet het ernaar uit dat Bursaspor een kat in een zak heeft gekocht.

De Sutter stond in de belangstelling van verschillende Turkse topclubs na zijn prestaties in de Europa League. Onder meer tegen Besiktas zette hij een glansprestatie neer, en zo versierde hij een mooie transfer. Op financieel vlak ging De Sutter er sterk op vooruit, maar op sportief vlak zeker niet. Bursaspor doet voorlopig niet mee voor de prijzen en De Sutter is er zelf naar de achtergrond verdwenen.

De Sutter heeft dit seizoen nog maar twee keer een basisplaats gekregen, de laatste keer was op 12 september. Sindsdien moet hij het zien te rooien met invalbeurten, maar daarin kon hij nog niet overtuigen. De voormalige goalgetter van Anderlecht en Club Brugge heeft nog geen enkele goal kunnen maken in Turkije. Tot overmaat van ramp staat Bursaspor op een teleurstellende twaalfde plaats in de competitie, veel te laag voor een ploeg die eigenlijk de Europa League ambieert.