Liverpool met Benteke en Mignolet in de basis nadert top vier na nipte overwinning

Liverpool met Benteke en Mignolet in de basis nadert top vier na nipte overwinning

29-11-2015 19:21

Liverpool won zondagavond met 1-0 van Swansea City. De ploeg uit het Noorden van Engeland heft zich zo terug in de running voor de Champions League plaatsen.

De hand van Jürgen Klopp begint eindelijk grip te krijgen op Liverpool. Drie dagen na de 2-1 zege tegen Bordeaux in de Europa League kon het ook zondagavond de drie punten thuis houden. Het deed dat wel met een bleke prestatie. James Milner schoot de 1-0 vanop de stip binnen na hands van Swansea-verdediger Neil Taylor. 

Christian Benteke kreeg een basisplaats van Klopp, maar deed daar bitter weinig mee. Het was niet eenvoudig tegen de hechte verdediging van de jongens uit Wales. De Rode Duivel werd dan ook in de 70e minuut vervangen. Simon Mignolet stond 90 minuten tussen de palen voor Liverpool en Divock Origi moest dan weer 90 minuten langs de zijlijn toekijken. 

Liverpool springt met de drie punten van de tiende plek naar de zesde plek in de Premier League. De Reds tellen nu 23 punten en zijn opnieuw helemaal in de running voor de eerste vier plaatsen, die recht geven op een deelname aan de Champions League.