Vanaken komt er stilaan door bij Club: Dat doet me goed voelen

Vanaken komt er stilaan door bij Club: "Dat doet me goed voelen"

29-11-2015 18:53

Club Brugge won zondagmiddag met 1-4 op KV Mechelen. Hans Vanaken had een groot aandeel in de eenvoudige zege Achter de Kazerne. De recordaankoop van Club lijkt er stilaan door te komen, dat beaamt hij ook zelf.

 "Dit was mijn eerste treffer in competitieverband, na mijn twee treffers in de Beker van België tegen Patro Maasmechelen", klinkt het bij Vanaken op de site van Club Brugge. "Dat doet uiteraard zeer veel deugd. We voelden dat als we de kansen zouden blijven creëren, dat we dan KV Mechelen zouden kunnen pakken."

De middenvelder zag dat door de inbreng van Vossen het spel van Club beter liep. "Dat eerste doelpunt van Jelle is natuurlijk zeer belangrijk. Het was een heerlijke goal. Na die gelijkmaker weet je dat het geloof terug in de ploeg komt. Vossen maakt uit geen kans zo'n goal. Daarna was het erop en erover. Het was natuurlijk pijnlijk dat we in de eerste helft op achterstand kwamen na een omschakeling van de tegenstander. We waren immers de betere ploeg. In de tweede helft hebben we gewoon de zwaktes van KV Mechelen uitgebuit en ervan geprofiteerd."

De Limburger voelt dat het beter en beter begint te draaien voor hem bij Club. De jonge middenvelder kan naast scoren ook Blauw-zwart doen draaien. "Als je kansen krijgt van de coach moet je ze gewoon grijpen en laten zien dat je het waard bent om in de basis te staan."