Cercle kan niet profiteren in Tweede Klasse na afgelasting Antwerp

Cercle kan niet profiteren in Tweede Klasse na afgelasting Antwerp

29-11-2015 18:40

In de Proximus League werd er vandaag maar één partij afgewerkt. Cercle-Lommel United eindigde op een scoreloos gelijkspel. 

Zo kan Cercle niet profiteren van het aflassen van Eupen-Antwerp en Union-Deinze. Deze twee matchen werden uitgesteld vanwege de terreurdreiging. Cercle kreeg Lommel United op bezoek, maar de match draaide uit op een teleurstelling.

Na de moeilijke week waarin Cercle bijna coach Vanderbiest zag verdwijnen naar OH Leuven - hij besloot uiteindelijk zijn contract te respecteren - kreeg het weinig voor mekaar in het Jan Breydelstadion. Na een goed eerste kwartier zakte de wedstrijd helemaal weg. Buiten een paar kansen kon Cercle zich niet doorzetten, en bleef het bij een scoreloos gelijkspel.

Het gelijkspel is niet zo'n goede uitslag voor Groen-Zwart. Cercle springt voorlopig over het Brusselse Union naar de vierde plek in de rangschikking, al moet Union nog zijn match tegen Deinze afwerken. Hoewel leider Tubeke zaterdagavond tegen Dessel verloor, blijft het de eerste plek behouden. De topper Eupen-Antwerp werd immers ook afgelast, waardoor geen van beide ploegen dichter bij de leider kan komen.