Hasi keihard voor zijn spelers na slappe prestatie: December wordt bepalend

Hasi keihard voor zijn spelers na slappe prestatie: "December wordt bepalend"

29-11-2015 18:00

Hoewel Anderlecht zondagmiddag met 3-2 won tegen OH Leuven kon het niet van een geslaagde namiddag spreken. Paars-wit speelde een slappe partij en moest er alles aan doen om de drie punten thuis te houden. Anderlecht-trainer Hasi was dan ook niet te spreken over de prestatie van zijn team.

"Ik had het vast en zeker niet zo moeilijk verwacht", klinkt het bij Hasi in een interview met Sporza. "De nieuwe jongens misten duidelijk matchritme. We begonnen zeer slap en lieten OH Leuven komen. Daarna hadden we pas controle, maar pas na de goal van Suarez was er meer geloof. We namen ons voor om in de tweede helft niet dezelfde fouten te maken, maar het ging meteen totaal verkeerd. Daarna hebben we offensief gewisseld en hadden we kansen om de kloof meer uit te diepen."

Een paar jongens vielen tegen. Zo had Nuytinck het zeer moeilijk. "Het was normaal dat Nuytinck aarzelend begon. In de tweede helft groeide hij wel. Als we hem een kans geven, dan liefst thuis in een wedstrijd zoals deze. Gelukkig was Sylla wel goed. Hij maakte twee goals en werkte hard. We zullen wél alle jongens nodig hebben. December wordt een bepalende maand voor Anderlecht, we zullen zien wie er allemaal fit is..."

Hasi kan zich alvast wel optrekken aan een openbloeiende Suarez. De Argentijn lijkt weer zijn oude zelf te worden. "Suarez was al goed op training, maar miste nog vertrouwen in de wedstrijden. Bij vlagen zagen we zijn bewegingen van vroeger. Zijn snelheid zal na verloop van tijd ook wel terugkomen", klonk het hoopvol.