Slap Anderlecht pakt met veel moeite de drie punten tegen OH Leuven

29-11-2015 16:24

Anderlecht won vanmiddag met 3-2 tegen Oh Leuven. Het was geen makkelijke partij voor paars-wit, dat al snel op achterstand kwam en moet zwoegen voor de drie punten thuis te houden. OH Leuven toonde beterschap onder nieuwe coach Ferrera, maar komt stilaan in échte degradatiezorgen.

Het was even slikken voor de thuisploeg. Anderlecht werd na amper twee minuten koud gepakt door een uitgekookt OHL. Een niet oplettende Nuytinck kon niet voorkomen dat Kostovski de bal mooi aflegde voor de inlopende Croizet. Een mooie goal en OHL op rozen.

Anderlecht kon zich niet meteen herpakken na die openingstreffer. Integendeel, het waren de bezoekers die daarna met de kansen morsten. Kostovski trapte de 0-2 binnen, maar werd (terecht) afgevlagd. Paars-wit zette daar bar weinig tegenover, maar kwam al wroetend wel terug op 1-1. Suarez schoot een prachtig schot uit z’n voeten waar Riou kansloos op was.

Vijf minuten voor rust kon paars-wit de scheve situatie helemaal rechtzetten. Syllah kon na een corner de bal eenvoudig binnenkoppen. Na een nagenoeg perfecte eerste helft een bittere pil voor OH Leuven.

De Leuvenaren lieten echter de schouders niet zakken. De tweede helft toonde hetzelfde spelbeeld als de eerste 45 minuten: een flets Anderlecht tegen een fris spelend OHL. En dat bracht op. Croizet bediende Trossard met een millimetervoorzet, en de gelijkmaker was een feit. Daarna liet Leuven het initiatief aan Anderlecht.

Paars-wit combineerde moeizaam op de helft van OHL en écht uitgespeelde kansen leverde dat ook niet op. Pas nadat Okaka op het veld kwam, kon Anderlecht druk creëren. Najar pegelde een mooie schot op de lat en een vluchtschot van de uitstekend voetballende Suarez ging voorlangs. OHL kwam niet meer onder de druk uit en zo kon het ook niet blijven duren. Twintig minuten voor tijd kon Riou nog het schot van Okaka weren, maar Sylla was goed om z’n tweede binnen te tikken. Het Astridpark slaakte een zucht van opluchting.

Met de drie punten knoopt Anderlecht na de afgelasting van vorig weekend weer aan met de overwinning. Het blijft zo in de slipstream van AA Gent, KV Oostende en Club Brugge. OH Leuven daarentegen kende geen Ferrera-effect, het bengelt nog steeds onderaan en raakt stilaan in degradatiezorgen.