Vossen doet het voor Club Brugge in moeilijke uitpartij op Mechelen

Vossen doet het voor Club Brugge in moeilijke uitpartij op Mechelen

29-11-2015 16:22

Club Brugge won zondagmiddag met 1-4 op het veld van KV Mechelen. Het was een oververdiende zege voor Blauw-zwart dat 90 minuten domineerde. De match kantelde echter door de inbreng van één man: Jelle Vossen.

Club begon goed aan de partij met kansjes voor Diaby en Vanaken. Het eerste halfuur was helemaal voor Blauw-zwart. Met op een gegeven moment 72 procent balbezit speelde het dominant, maar creeërde het te weinig kansen om KV Mechelen in verlegenheid te brengen.

De intentie voor Malinwa was duidelijk: Club het initiatief laten en de schaarse counters afwerken. Dat deed de Vlaams-Brabantse ploeg voortreffelijk. Eerst trapte Verdier een mooi uitgesponnen counter voorlangs, maar net voor het halfuur was het wél raak. Na een snelle aanval op links bedient Hanni met een hakje Naessens en die schiet de wenkende kans voorbij Bruzzese. Tegen de gang van het spel in 1-0, maar dat kon Mechelen een worst wezen.

Vlak na de rust kon Diaby de score terechttrekken. Maar oog in oog met de Mechelse doelman miste hij onbegrijpelijk. Het was overigens opnieuw een moeilijke match voor de Malinees, die maar moeilijk lijkt te kunnen aarden in Brugge.

Club kon pas écht druk uitoefenen op de steriele verdediging van Malinwa toen Jelle Vossen in het veld kwam. De publiekslieving van Blauw-zwart toonde meteen waarom hij de aanvalsleider van Club mag genoemd worden. Met een prachtige volley maakte hij er 1-1 van. Even later kon hij eenvoudig een gemeten pass van Izquierdo in doel duwen en nadat Gillet een schot van Vossen losliet, kon Dierckx de 1-3 in doel werken. De match gekanteld door de inbreng van één man: Jelle Vossen.

Uiteindelijk werd het nog een afstraffing voor KV Mechelen, Hans Vanaken schoot rustig de 1-4 binnen. Toch nog een kleine domper op de feestvreugde voor Club: Denswil kreeg in de 89e minuut rood na een drieste tackle.

Door de overwinning haalt Blauw-zwart een mooie vijftien op vijftien en staat het voorlopig alleen tweede. KV Mechelen blijft in het sukkelstraatje zitten en bengelt op een hopeloze dertiende plek.