AA Gent heeft nog andere prijzen op het oog: Dat is heel belangrijk voor ons

AA Gent heeft nog andere prijzen op het oog: "Dat is heel belangrijk voor ons"

29-11-2015 15:52

Het ziet er naar uit dat AA Gent opnieuw bezig is aan een onvergetelijk seizoen. De Buffalo's wonnen op het veld van KRC Genk met 0-1. Niet met overtuigend voetbal, maar een cliché in het voetbal zegt dat je op deze manier wel eens kampioen kan worden. Brecht Dejaegere beseft dat, maar wil meer dan alleen de titel. 

Punten rapen in moeiijke omstandigheden, dat zijn momenten die het verschil kunnen maken. "Dat is uiteraard belangrijk, ook al speel je niet echt je beste voetbal. Maar als je op verplaatsing de drie punten kan pakken, is dat toch wel goed. We begonnen na een half uur wel minder te voetballen. We lieten Genk terug in hun spel komen en dan zie je dat zij ook wel veel kwaliteiten hebben. Je probeert in de tweede helft goed te beginnen, maar zij zetten dan hoog druk. Wij kwamen er moeilijk uit, maar al bij al hebben we toch vrij weinig weggegeven", geeft Dejaegere aan op Radio GRK.

"Het is nu bijna december, dus we beginnen de opeenstapeling van wedstrijden wel te voelen. Maar we staan fysisch sterk, maar wij zijn professionals dus moeten we er mee kunnen omgaan. Maar het is sowieso vroeg om over de titel te spreken. We moeten gewoon proberen om zo veel mogelijk punten te sprokkelen", aldus een gemotiveerde Dejaegere. 

Maar AA Gent wil uiteraard ook meer dan alleen de titel. "Ik denk dat de trainer ons vanaf dag één aan het zeggen is om nog harder te werken dan vorig jaar. Alle kopjes zitten in dezelfde richting en dat is toch erg goed. We willen ook iets bereiken in de beker, dus dat is ook wel belangrijk. Het is nog altijd de kortste weg naar Europa", besluit de middenvelder van AA Gent op Radio GRK