'Russen mogen geen Turkse spelers meer kopen door nieuwe wet na politieke crisis'

'Russen mogen geen Turkse spelers meer kopen door nieuwe wet na politieke crisis'

29-11-2015 15:27

Vladimir Putin wil volgens diverse Russische media een nieuwe wet doorvoeren, waardoor clubs uit Rusland per 1 januari 2016 geen Turkse spelers meer mogen kopen. Het bericht volgt na het incident waarbij een Russisch gevechtsvliegtuig door - waarschijnlijk - Turken uit de lucht werd geschoten.

De wet is één van de punten die Rusland wil doorvoeren om Turkije te dwarsbomen. Ook op economische gronden wil Putin de nodige sancties aan Turkije opleggen. De diplomatieke crisis kan ook de aanstaande transfer van Oumar Niasse, die van Lokomotiv Moskou naar Galatasaray zou gaan, voorkomen. Fans vragen zich intussen af hoe het verder moet met de Turkse speler Gökdeniz Karadeniz, die al in Rusland speelt.

De speler van Rubin Kazan heeft nog een contract voor drie jaar en kan door de nieuwe wet mogelijk niet meer normaal voetballen in Rusland. Russische clubs zouden overwegen om niet naar Turkije te gaan in de winterstop en hun trainingskamp elders te houden. Ook deze maatregel is afkomstig van de overheid, die de clubs adviseerde niet naar Turkije te gaan.