'Koerswijziging succescoach levert Van Gaal ineens grote 'concurrent' op'

'Koerswijziging succescoach levert Van Gaal ineens grote 'concurrent' op'

29-11-2015 13:12

Pep Guardiola wil niet bij Manchester City, maar bij Manchester United aan de slag. Dat stellen de Britse boulevardkranten The Daily Mail en The Telegraph op zondag. De twee tabloids ruimden zondag een deel van de achterpagina van hun krant in voor het verhaal over Guardiola, die dus de concurrent van Louis van Gaal kan worden.

Opvallend is dat Guardiola nu bij Bayern München indirect ook al te maken heeft met een deel van de erfenis van Van Gaal. Dit ondanks het feit dat Jupp Heynckes de directe opvolger van Van Gaal was. De basis werd door Van Gaal gelegd. Bayern wil dolgraag verlengen met succestrainer Guardiola, die een aflopend contract heeft bij de Duitse Rekordmeister.

Karl Heinz Rummenigge, één van de beleidsbepalers bij Bayern, vertelde afgelopen week dat niemand 'onvervangbaar' is. Van Gaal heeft bij United nog een contract tot medio 2017. Guardiola wil volgens The Daily Mail een sabbatical van een jaar nemen, alvorens hij Van Gaal opvolgt als manager van United. Het lijkt er sterk op dat hij City aan de kant heeft geschoven.