Heynen trekt aan de Genkse alarmbel:  Moeten uitgaan eigen sterkte

Heynen trekt aan de Genkse alarmbel: "Moeten uitgaan eigen sterkte"

29-11-2015 13:00

In het begin van de competitie won Racing Genk elke thuiswedstrijd. Dat lijkt nu al heel lang geleden. Tegen AA Gent leden de Limburgers hun derde thuisnederlaag op rij. Bryan Heynen zocht achteraf naar een verklaring.

Tegen AA Gent begon Racing Genk zwak. Pas toen Danijel Milicevic de Buffalo’s op voorsprong bracht, begon de thuisclub wat beter te spelen. "We hebben AA Gent te veel aan de bal gelaten. Iets wat ze graag hebben. Ik weet niet of dat te maken heeft met te veel respect voor de tegenstander", aldus Heynen voor de micro van Radio GRK exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

"Ik denk dat we pas na het doelpunt ons eigen spel zijn beginnen te spelen. We zetten meer druk op de man in balbezit en kwam zo beter in de match. Waarom we zo niet begonnen zijn? Daar heb ik geen verklaring voor. Eigenlijk moeten we altijd uitgaan van onze eigen sterkte."

Ondanks dat Genk zich herpakte, kon het de nederlaag niet afwenden. "Ik denk dat we het laatste uur heel goed hebben gespeeld. De kansen waren er, maar de doelpunten bleven uit. Het is moeilijk punten te pakken als je niet scoort."