'Enkel de trainerswissel zal Westerlo niet helpen om degradatie te ontlopen'

'Enkel de trainerswissel zal Westerlo niet helpen om degradatie te ontlopen'

29-11-2015 10:38

Bij KVC Westerlo werd de voorbije week Harm van Veldhoven ontslagen. Na weken protest van het publiek, nam het bestuur toch die moeilijke beslissing. Aimé Anthuenis was niet verrast dat van Veldhoven uiteindelijk zijn ontslag aangeboden kreeg.

"Dat van Veldhoven bij Westerlo deze week de laan werd uitgestuurd was net als bij OHL geen verrassing. Vanaf de eerste match stond hij onder druk door het publiek. Evenzeer als Jacky Mathijssen aan Den Drijf is hij geslachtofferd zoals het cliché het voorschrijft", aldus Anthuenis in De Zondag.

Zijn vervanger bij Westerlo is Bob Peeters. Volgens Anthuenis zal enkel een trainerswissel niet genoeg zijn. "De nieuw aangestelde coach zegt dat er voldoende offensieve kwaliteiten aanwezig zijn om het behoud te verzekeren - wat ik niet betwist -, maar defensief rammelt het al weken. Ze zullen zich moeten versterken, maar dat er na het sluiten van de transfermarkt nog maar één derde van de competitie dient afgewerkt te worden, spreekt niet in hun voordeel", besluit Anthuenis.