De Bruyne is op een jaar tijd 43 miljoen euro meer waard, Vermaelen nog amper iets

De Bruyne is op een jaar tijd 43 miljoen euro meer waard, Vermaelen nog amper iets

29-11-2015 07:10

43 miljoen euro, dat is het verschil in marktwaarde van Kevin De Bruyne voor en na het Wereldkampioenschap in Brazilië. Voor Thomas Vermaelen betaal je sinds een jaar geleden een pak minder. Dat stelt Sportwereld.

De Bruyne is op dit moment de duurste Belg. Tijdens de afgelopen zomer trok hij voor 74 miljoen van Wolfsburg naar Manchester City. Toch wordt zijn marktwaarde slechts op zestig miljoen euro geraamd. Voor het WK was zijn marktwaarde nog zeventien miljoen euro.

Ook Eden Hazard steeg in marktwaarde enorm. Tegenwoordig betaal je voor de speler van Chelsea zeventig miljoen euro. Een jaar geleden was dat 45 miljoen euro. Een beetje vreemd, want Hazard kende de voorbije maanden bij Chelsea niet zijn beste periode ooit.

Naast De Bruyne en Hazard zagen ook Thibaut Courtois, Divock Origi, Toby Alderweireld, Nacer Chadli, Dries Mertens, Kevin Mirallas, Romelu Lukaku, Adnan Januzaj en Sammy Bossut hun marktwaarde stijgen.

Van de Belgen, die aanwezig waren op het WK, moest Thomas Vermaelen qua transferwaarde het meeste inboeten. Vorige zomer werd zijn markwaarde nog op veertien miljoen euro geschat. Tegenwoordig ligt zijn marktwaarde rond de vijf miljoen euro. Wederom vreemd, want Vermaelen is sinds kort eindelijk fit en speelt weer bij Barcelona. Opvallend: ook Axel Witsel, Moussa Dembélé, Jan Vertonghen en Vincent Kompany zagen hun marktwaarde dalen.

De daling in marktwaarde van Anthony Vanden Borre, Laurent Ciman, Marouane Fellaini en Nicolas Lombaerts is eerder te begrijpen.
De marktwaarde van Steven Defour en Simon Mignolet bleef gelijk. Daniël van Buyten hing zijn schoenen aan de haak en ging logischerwijs van één miljoen euro naar nul miljoen euro.