Charleroi baalt na onnodig verlies: Verloren tegen Leekens

Charleroi baalt na onnodig verlies: "Verloren tegen Leekens"

28-11-2015 23:13

Het blijft een moeilijk seizoen voor Sporting Charleroi. De Carolo's konden, na de afgelasting van de partij vorig weekend tegen Moeskroen, hun eerste match van de terugronde niet winnen. Het verloor met 1-2 tegen Lokeren.

Volgens Charleroi-middenvelder Karel Geraerts is de oorzaak van de nederlaag een gebrek een efficientië. "We zijn op een heel efficiënt Lokeren gebotst, maar hebben zelf ook niet onze beste match gespeeld", klinkt het bij Sporza. "Chapeau voor Lokeren, dat twee keer scoort uit twee kansen. Daar zie je toch meteen de hand van Leekens in: een degelijke organisatie en af en toe prikken. Wijzelf probeerden nog er alles aan te doen om te scoren en om het publiek terug achter ons te krijgen, maar het mocht niet baten. Willen we PO-1 halen, zullen we zo'n wedstrijden toch moeten beginnen winnen."

Ook de coach van Charleroi, Felice Mazzu, weet dat het scorend vermogen van zijn team dringend de hoogte in moet. "Het verschil zat hem vooral in de efficiëntie vandaag", vertelde de Italo-Belg aan Sporza. "Ik heb bij ons een dertigtal voorzetten en een tiental doelkansen geteld , maar scoren bleek zeer moeilijk. Charleroi was zeker niet slecht vandaag, maar we misten maturiteit en maakten de verkeerde keuzes in de zone van de waarheid."