Heel Lokeren opgetogen met zege: We hebben getoond dat we een échte ploeg zijn

Heel Lokeren opgetogen met zege: "We hebben getoond dat we een échte ploeg zijn"

28-11-2015 22:58

Lokeren kan eindelijk terug naar boven kijken. Het won met 1-2 op Sporting Charleroi en speelde een goede en volwassen partij. Naast opluchting heerste er ook enthousiasme voor de komende matchen.

Georges Leekens, de coach van Lokeren, was opgetogen na de zege van zijn ploeg in Mambourg. De vaak geplaagde trainer loodst Lokeren met twee zegen op drie matchen uit de degradatiezone. "We hebben het goed uitgespeeld en verdienen deze overwinning ook", klinkt het bij Sporza. "1-2 is de juiste uitslag, want we misten zelf nog wat kansjes. Het kan in Charleroi soms een heksenketel zijn, maar we hebben het stadion redelijk stil gehouden. Dat is een teken dat we het goed gedaan hebben."

Ook bij Koen Persoons heerste er opluchting. Hij beaamt dat de hand van Leekens belangrijk is bij Lokeren. "Ja, we zijn een hecht blok geworden, hé. We spelen nu op efficiëntie. Intens en hard voetballen vanuit een goede organisatie. Daar wordt veel op gehamerd op training."

Volgens Persoons is het seizoen voor de Waaslanders helemaal nog niet gedaan. "Wij zijn geen ploeg voor de veertiende plek. Heel de groep denkt ook nog aan méér. Lokeren denkt naar boven, en we willen er zeker nog iets van maken dit jaar."