De Mets apetrots op ploeg: Zie je wel dat we het kunnen

De Mets apetrots op ploeg: "Zie je wel dat we het kunnen"

28-11-2015 22:42

KV Kortrijk won zaterdagavond oververdiend met 3-1 van Waasland-Beveren. Het moeilijkste werk voor de Kortrijkzanen geschiedde in de eerste 25 minuten. KV scoorde immers drie keer. Daarna liet het de teugels varen. Captain Gertjan De Mets zag dat het goed was.

"Die eerste vijfentwintig minuten waren fantastisch", zegt De Mets tegen Sporza. "Maar dan krijgen we die tegengoal tegen, en we laten het allemaal wat varen. We hadden eigenlijk nog meer goals moeten maken, maar goed."

Hoewel De Mets trots was op de partij van KV Kortrijk, wou hij toch de supporters nog iets meer bieden. "Ik hoorde in het begin ook dat ze het zéér leuk vonden deze keer. We hebben onze supporters dit jaar immers nog niet kunnen verwennen. Maar kijk eens vandaag: zie je wel dat we het kunnen!"

Opeens staat KV Kortrijk in de top zes. Een doel? "We hebben twee doelen dit jaar. De beker en zolang mogelijk proberen meedoen voor play-of 1. Nu hebben we eerst die bekermatch tegen Anderlecht die we absoluut willen winnen. In de competitie moeten we gewoon week per week blijven groeien. We beschikken over een goede ploeg en een goed blok. Wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren."