Moeskroen-Péruwelz wint nipt op STVV na een slaapverwekkende vertoning

28-11-2015 22:30

Moeskroen-Péruwelz won zaterdagavond met het kleinste verschil op STVV. Na een slappe partij was het Badri die het lot van de Kanaries bezegelde. STVV ziet hierdoor de hoop op de top zes iets verder weg slinken. Moeskroen-Péruwelz kan opgelucht ademhalen na een vier op 21.

Moeskroen-Péruwelz startte het stevigst op Stayen. De bezoekers kregen via Badri en Mézague een paar goede kansen op de openingstreffer, maar onder meer STVV-verdediger Cuevas en –doelman Dutoit konden op de lijn redding brengen. De thuisploeg kon daar alleen een scherp schot van Schoofs tegenover plaatsen.

De wedstrijd was voor de rust niet om aan te zien. De slordige passes en het ongeïnspireerd voetbal volgden elkaar op. Net voor de rust werd het indommelende publiek op Stayen nog eens wakker geschut met twee niet te missen kansen voor Moeskroen-spits Marko Scepovic. De eerste besloot de Serviër voorlangs, de tweede werd onbegrijpelijk naast getikt.

Bij de start van de tweede helft kregen we een fel STVV te zien. Het probeerde het laken naar zich toe te trekken, maar het stuitte daarbij op een puik keepende Vagner. Erg veel beterschap bood de tweede 45 minuten ons echter niet.

De partij draaide uit op een klein drama. Buiten een paar vrije trappen en schoten van buiten de zestien kon er geen enkel uitgespeelde kans genoteerd worden. Moeskroen-Péruwelz was na een uur duidelijk al tevreden met een voor hen dierbaar punt en STVV had de wil om te winnen, maar niet de kwaliteit. De match leek dood te bloeden op een scoreloos gelijkspel.

Tot de Henegouwers tien minuten voor tijd genadeloos toesloegen. Scepovic kon een voorzet van Oussalah klaar leggen voor de inlopende Badri die van dichtbij de 0-1 kon binnenprikken. Een koude douche voor STVV, die buiten een slotoffensief en een schot op de lat van de ingevallen Mahlangu geen vuist meer konden maken. Het bleef bij 0-1.

De overwinning is een opsteker voor Moeskroen-Péruwelz, dat zo een eind maakt aan een magere periode. Het komt voorlopig op een iets veiliger twaalfde plek te staan die het voorlopig deelt met KV Mechelen. STVV kon daarentegen geen derde thuiszege op rij boeken, het zakt naar de achtste plek.